1990 – 2000

In 1992 bestond gymvereniging O.N.I. 40 jaar. Op dit jubileumjaar wist het bestuur de Sport & Speldag van de K.N.C.G.V. naar 's Gravenmoer te halen. Op 13 juni turnden en vermaakten 1200 kinderen van 23 verenigingen zich op de sportvelden aan de Wielstraat. De zonovergoten dag begon met een mars door het dorp en een defilé langs het gemeentehuis onder begeleiding van de plaatselijk muziekkorpsen. Na een openingswoord van de burgemeester, de voorzitters van O.N.I. en de gymnastiekbond begonnen de turnoefeningen op lange mat, rekstok, minitrampoline en toestelspringen. De ritmische wedstrijden werden gevolgd door een recreatieblok, waarin de gymnasten zich konden vermaken met o.a. leuke brandweerspelletjes.

Penningmeester Ab de Geus trad in 1993 na 40 jaar trouwe lidmaatschap af en werd benoemd tot erelid van de gymvereniging. 1993 was ook het jaar dat clubblad "De Overslag" werd opgericht.

In 1996 kreeg de senioren heren- en damesgym een nieuwe impuls. Onder de nieuwe naam 'fitgym' voor dames en heren vanaf 25 jaar en ouder gingen Annie Nordmeijer-Van Heijst en Henk Hensen aan de slag.

O.N.I. slaagde erin om door de jaren heen een constant ledenaantal te behouden. In 1997 telde de vereniging 207 leden, waarvan 142 meisjes/dames en 65 jongens/heren. * Ab de Geus

In dit 45-jarig jubileumjaar kregen de meiden van O.N.I. gym nieuwe turnpakjes. Donkerblauw van kleur met op de buik een oranje, witte en lichtblauwe band in V-vorm onder elkaar. Deze pakje werden voor het eerst aan het publiek vertoond tijdens opgevoerde demonstraties op de jaarmarkt in 's Gravenmoer.

Op 1 januari 1999 fuseerde het Koninklijk Nederlands Christelijk Gymnastiek Verbond (K.N.C.G.V.) met de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Bond (K.N.G.B.). Dit betekende het einde voor de Christelijke Bond en een nieuw begin voor één grote gymnastiekorganisatie over het gehele land. Ter afsluiting van het K.N.C.G.V. gewest Brabant-Limburg werd in juni 1999 in Breda het 'Brascala' georganiseerd. Een groots kampweekend opgezet voor de gymverenigingen uit de regio. 53 kinderen en 8 begeleiders van O.N.I. gym waren naar Breda afgereisd om dit evenement bij te wonen. De nieuwe bond kreeg de naam: Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie en O.N.I. behoort tot de regio Zuid-West Nederland.