1980 – 1990

FIL4632De 230 tellende gymnastiekvereniging O.N.I. vierde in 1982 haar 30e verjaardag. Dit jubileum werd extra feestelijk, want de vereniging mocht in november haar intrek nemen in de nieuwe accommodatie aan de Wielstraat. Een heuse sportzaal op Sportpark "Het Wiel", waar ook de voetbal en tennis gevestigd waren. Het was een hele verandering! De vloer van de nieuwe zaal was hard en massief en zeker *D.O. Montfoort in het begin werden nog al wat blessures opgelopen.

In 1984 werd Peter Honcoop de nieuwe leider bij de meisjes/dames. Koos v.d. Schans stopte een jaar later met leidinggeven. Henk Hensen, die verschillende jaren bij Hans en daarna drie jaar bij Koos geholpen had, nam toen de jongens/heren vanaf 9 jaar voor zijn rekening.

Er werden in de daaropvolgende jaren diverse grote successen geboekt. Verschillende leden van O.N.I. gym werden als 'Sportkampioen van 's Gravenmoer' gehuldigd. Onder hen waren Marc v.d. Dussen en Erick de Weyer, die als getalenteerde turners vele eerste prijzen binnenhaalden op gymwedstrijden van de K.N.C.G.V. Zo verdiende Erick op 23 maart 1986 een 1e prijs voor zijn oefening in de ringen bij de heren 2e graad. Op diezelfde A-wedstrijd in Sprang-Capelle behaalde Marc bij de aspirant heren/jongens 1e graad maar liefst vier maal een 1e prijs voor ringen, springen, rekstok en brug èn een 1e prijs in het totaalklassement.

In 1987 stopte Peter Honcoop met leidinggeven. Hennie de Jong-Timmermans startte dat jaar een kleutergym uur. Er ontstond een grote toeloop bij de kleutergym. Beweging bij jonge kinderen werd steeds belangrijker. Zo hebben Anjo Timmermans-Netten en Janny Hensen-van Drongelen in 1992 een peutergym uur opgericht met een proeftijd van 1 jaar. Maar de proeftijd bleek overbodig te zijn!